Φιλοσοφία

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ ΜΑΣ, ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΜΕΛΙΟΥ.

Milos Honey

Στο νησί της Αφροδίτης την Μήλο και την Κίμωλο, το νησί που πήρε την ονομασία του από τον εξαιρετικό ορυκτό πλούτο που διαθέτει, συλλέγουμε τον τελευταίο ένα χρόνο μέσα από την σπάνια χλωρίδα των 2 νησιών ένα μέλι από κυκλαδίτικο θυμάρι & άγρια βότανα όπως λεβάντα και ρίγανη. Ο λαμπερός ήλιος των Κυκλάδων, τα ξερικά και άνυδρα εδάφη και η γεωγραφική θέση του νησιού, μας προσφέρει ένα σπάνιο μέλι που παράγεται από τα 200 μελίσσια της οικογένειας Μουρίκη στη Μήλο και την Κίμωλο. Το μελισσοκομείο μας εγκαταστάθηκε στο νησί της Κιμώλου τον Νοέμβριο του 2020. Ανάλογα με την εποχή και την ανθοφορία τα μελίσσια μεταφέρονται στη Μήλο ή μέρος αυτών παραμένει στην Κίμωλο. To Milos Honey διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα και μόνο στη χάρτινη συσκευασία των 450γρ.

Μέλι Θυμαριού

Αρχές Ιουλίου στο Γαλαξίδι, σε ένα παραθαλάσσιο θυμαρότοπο γνωστό για τα εκλεκτά θυμάρια του, συλλέγουμε ένα εξαιρετικό, αρωματικό και φημισμένο μέλι, το θυμαρίσιο, ίσως το πιο αγαπητό και ευρέως γνωστό μέλι στην Ελλάδα. Δικαίως καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην προτίμηση των καταναλωτών, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά αρωματικό μέλι, με υπέροχο λαμπερό, κεχριμπαρένιο χρώμα και μεγάλη διατροφική αξία.

Θυμάρι

Μέλι Καστανιάς

Ένα μοναδικής ποιότητας μέλι και ιδιαίτερα σπάνιο σε γεύση είναι και το μέλι της καστανιάς. Για να το παράγουμε, μεταφέρουμε μελίσσια μας σε ένα πανέμορφο και φυσικό δάσος στο Άγιο Όρος (στην Χαλκιδική). Το μέλι της καστανιάς είναι πλούσιο σε αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, κάλιο και μαγνήσιο. Έχει σκούρο καφέ χρώμα και υψηλή διατροφική αξία για τον άνθρωπό. Διατίθεται σε περιορισμένη ποσότητα.

Μέλι Ερείκης

Tο φθινόπωρο, παράγουμε σε περιοχή της Σιθωνίας της Χαλκιδικής, το ρείκι, ένα μέλι σπάνιο με υψηλή θρεπτική αξία, μέταλλα, πρωτείνες, αμινοξέα, πολύ τονωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό και με ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η γεύση του έχει την ιδιαιτερότητα να μην γλυκίζει όσο τα υπόλοιπα μέλια και επίσης η υφή του είναι πιο συμπαγής.

Μέλι Πεύκου

Κάθε άνοιξη και φθινόπωρο μεταφέρουμε μεγάλο πληθυσμό από μελίσσια στη Θάσο, σε πανέμορφο, παρθένο πευκοδάσος από όπου συλλέγουμε το περίφημο πευκόμελο Θάσου ένα από τα γευστικότερα και ποιοτικότερα πευκόμελα που παράγονται στην Ελλάδα. Το πευκόμελο έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, πλούσιο χρώμα και γεύση και κατατάσσεται στα κορυφαία ποιοτικά μέλια που παράγονται στη χώρα μας.

Μέλι Βελανιδιάς

Σε περιοχή προστατευμένη από (Natura 2000) στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυτανίας, σε ένα δάσος παρθένο, γεμάτο βελανιδιές, μεταφέρουμε μέρος του πληθυσμού των μελισσιών μας γύρω στα μέσα του καλοκαιριού για να συλλέξουμε το μέλι της βελανιδιάς ένα σκουρόχρωμο, με ιδιαίτερη γεύση πλούσια και μεστή και εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, βοηθάει την καλή λειτουργία του μεταβολισμού και της καρδιάς.

Βελανίδι