Αφιερώματα

Αφιέρωμα στο blog της πόλης, με τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα για τη ζωή στην Αθήνα, Αthens Vibe

Σήμερα η ανάρτηση είναι αφιερωμένη σ´ένα ξεχωριστό κομμάτι αυτής της πόλης γιατί Αθήνα δεν είναι μόνο η Πλάκα, Μοναστηράκι, αλλά είναι και εκείνη η πλευρά όπου οι άνθρωποι της προσπαθούν να χτίσουν την ζωή τους, το όραμα τους.

Ο Παναγιώτης και η Μαρία είναι αδέρφια, ζούνε στην Ελευσίνα Δυτικής Αττικής και είναι 2 σύγχρονοι νομάδες μελισσοκόμοι, που δημιουργούν και φέρνουν στην Αθήνα τα μελισσοκομικά τους προιόντα που εκφράζουν μία ιδιαίτερη κουλτούρα. Η Αθήνα είναι μέρος της καθημερινότητάς τους και της ζωής τους. Η παράδοση στην μελισσοκομία ξεκινά από τον πατέρα τους το 1960 όταν μικρό παιδί μπήκε στη μελισσοκομία . Ο Παναγιώτης από 7 ετών μυήθηκε και εκείνος στη νομαδική μελισσοκομία και αργότερα μπήκε και η Μαρία στην οικογενειακή επιχείρηση και πλέον αριθμούνε πάνω από 2.500 μελίσσια.
Νομαδική μελισσοκομία σημαίνει ότι ζούνε στα φορτηγά τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά με πάθος και αγάπη για την μελισσοκομία.

Ακολουθώντας την πατροπαράδοτη πρακτική της νομαδικής μελισσοκομίας με ορθές τεχνικές που σέβονται το περιβάλλον και την ίδια την μέλισσα , μεταφέρουν τα μελίσσια από την Ελευσίνα ως τη Θάσο, τη Χαλκιδική και την Κεντρική Ελλάδα έως τη Πελοπόννησο και την Κίμωλο, ανάλογα με την εποχή και την ανθοφορία ώστε να μπορεί να παραχθεί το ποιοτικότερο μέλι.

Όραμα τους είναι η συνεχής εξέλιξη του μελισσοκομικού τους εξοπλισμού τηρώντας συνάμα την πατροπαράδοτη πρακτική της Οικογένειας Μουρίκη, ώστε να συνεχίσουν να παράγουμε μελισσοκομικά προϊόντα με το ίδιο μεράκι και αγάπη για αγνά και παραδοσιακά προϊόντα με Ελληνική ταυτότητα και αξία.”

Αφήστε μια απάντηση